Twee geweldsincidenten in één week in Amsterdam-IJburg

Steigereiland-Zuid, IJburg

In één week hebben in IJburg twee geweldsincidenten plaatsgehad. Op dinsdag 6 augustus rond 20.25 u. heeft er een steekpartij plaatsgevonden aan de IJburglaan, ter hoogte van het Steigereiland. De brandweer was met spoed ter plaatse.

Op zaterdag 10 augustus heeft zich een vermoedelijke schietpartij voorgedaan in de daklozenopvang Het Martien Schaaperhuis, Pedro de Medinalaan, Steigereiland-Zuid. Hierbij zijn twee gewonden gevallen, die met spoed per ambulance naar een ziekenhuis zijn vervoerd. Zij zijn tevens verdachten van het geweldsincident. Op straat werd een vuurwapen aangetroffen. Een derde verdachte kon even erna worden aangehouden in het Martien Schaaperhuis, waar hij zich had verschanst. De toedracht van de het geweldsincident is vooralsnog onbekend.

Naar aanleiding van het voorval is er een grote politie-inzet geweest van maar liefst 4 AT’s (arrestatieteams), 3 politieteams en een politiehelikopter.

In 2013 heeft in IJburg een steekpartij plaatsgevonden waarbij eveneens een inwoner van het Martien Schaaperhuis was betrokken. Een agent raakte hierbij zwaargewond.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Twee geweldsincidenten in één week in Amsterdam-IJburg

  1. Pingback: Tweede geweldsincident in 2019 in daklozenopvang IJburg | www.hetreilenenzeilenopijburg.nlwww.hetreilenenzeilenopijburg.nl

Laat een reactie achter