Waarom deze site?

Deze site is een antwoord op de berichtgeving over IJburg die, al dan niet gesubsidieerd, alleen de successen van IJburg wil delen. Terwijl de eerlijkheid gebiedt dat IJburg in zijn korte bestaan weinig successen heeft gekend en kort na zijn ontstaan zelfs al werd geconfronteerd met neergang.

Indertijd was de berichtgeving van de corporaties en de gemeente zo rozig dat veel mensen als bijen op honing op IJburg zijn afgekomen en hier huizen hebben gekocht; ondernemingen zijn begonnen, waarvoor zij zich vaak diep in de schulden hebben gestoken. Alleen op basis van eerlijke berichtgeving zouden mensen dergelijke ingrijpende beslissingen moeten nemen. Vandaar deze site.

 

 

 

 

2 reacties op Waarom deze site?

 1. Roan Lo-a-Njoe schreef:

  Ik merk een toenemende criminaliteit en neergang rondom de basisschool Olympus, veel achtergelaten vuil, ingegooide ramen bij KPN telefooncentrale (eerste gebouw op IJburg) aan de Maria Austriastraat 961, die maar niet gerepareerd worden, hangende oudere jongeren in de nacht rondom de basisschool met veel lawaai, lounche-plekken in berging/garage gebied, verveling.
  Aanspreken wordt beantwoord met brutale teksten en agressiviteit, al vanaf 10 jaar oud.

  Merk niet veel initiatieven uit de buurt…

  Als het zo doorgaat en er niets gebeurt rest me slechts een ander huis te zoeken. Zou jammer zijn.

  • Rufus schreef:

   Goed dat je dat meldt. Mij is het ook al een aantal keren opgevallen dat de buurt bij de Olympus , net als de buurt bij Blok 19 en 17 (bij het Ed Pelsterpark) en die bij Blijburg, schrikbarend is achteruitgegaan.

   Het is daarnaast opvallend dat veel mensen hier zo gelaten op reageren, alsof het om een natuurverschijnsel gaat waarop men geen invloed kan uitoefenen ….

Geef een reactie