Opnieuw drugspand gesloten Haveneiland-West, Amsterdam-IJburg

Sociale woningbouw aan de Talbotstraat, Haveneiland-West, IJburg

Opnieuw is op Haveneiland-West, IJburg, vanwege burgemeester Halsema een drugspand gesloten, deze keer aan de Talbotstraat. De woning is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet. Er werd in het pand een wietplantage met 853 hennepplanten en 60 assimilatielampen aangetroffen. Ook werd de benodigde energie voor de hennepkwekerij illegaal afgetapt. In november 2018 werd al een drugspand aan de Diemerparklaan gesloten.

De burgemeester kan op basis van artikel 13b van de Opiumwet een drugspand sluiten. Het pand wordt gesloten, omdat het zorgt voor overlast en een gevaar vormt voor de omgeving. Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties voor omwonenden (denk aan brandgevaar, ripdeals, overlast, inbraak). Doel van de sluiting is een einde te maken aan de met de Opiumwet strijdige situatie en de verstoring van de openbare orde te herstellen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter