Straatroofplaag in Amsterdam-IJburg (met updates)

Frits Dietrich Kahlenbergstraat, Haveneiland Oost, IJburg

Op 13 januari heeft een straatroof plaatsgevonden aan de Fritz Dietrich Kahlenbergstraat, Haveneiland-Oost, IJburg. Twee donkergetinte jongens van 11 en 14 hebben  hierbij een laptoptas en mobiele telefoon buitgemaakt. De beroving had plaats rond 16.45u., waarna de politie een burgeractie is gestart. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De dag erna, op dinsdag 14-1, was er weer een straatroof, deze keer aan de Zwanenbloemlaan, het Grote Rieteiland. En ook op woensdag 15-1 vond er in IJburg een straatroof plaats, waarna diezelfde dag vijf aanhoudingen zijn verricht.

Bij alle genoemde straatroven waren zowel daders als slachtoffers minderjarig. De jongeren werden hierbij van hun Iphones en andere dure bezittingen beroofd.

De politie Amsterdam zal de komende twee weken extra surveilleren in IJburg.

Op 20 december 2019 was er ook al een straatroof op Haveneiland-Oost. Hierbij werden messen gebruikt. De verdachten zijn diezelfde dag nog aangehouden. Daders en slachtoffers waren ook in dit geval minderjarig.

Updates 18-1: Ook op vrijdag 17-1 waren er weer (pogingen tot) berovingen van criminele jongeren, waarbij andere jongeren slachtoffer werden. Deze keer in het Diemerpark. En ook vandaag, 18-1, zijn er op Haveneiland-Oost twee straatroven gepleegd, waaronder een aan de Franz Zieglerstraat (bron: IJburgVeiligheid, Facebook), ondanks de extra politie-inzet. Dat maakt het totaal zes straatroven in één week en zeven in twee weken in IJburg. Bij een van de straatroven van zaterdag zou een vuurwapen zijn gebruikt. Bij de eerdere berovingen werden er messen gebruikt. Bij de berovingen van zaterdag is een van de vier daders aangehouden.

Update 19-1: At5 meldt dat de politie op maandag 19-1 twee aanhoudingen heeft verricht in verband met een van de twee straatroven van afgelopen vrijdag in Amsterdam-IJburg. Hierbij werd door de minderjarige dader(s) een vuurwapen gebruikt.

Update 24-1: De afgelopen week zijn er vijf aanhoudingen van minderjarige daders geweest in IJburg. Dit brengt het totale aantal aanhoudingen sinds de beroving van december 2019 op veertien.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Straatroofplaag in Amsterdam-IJburg (met updates)

  1. Pingback: IJburg glijdt af richting getto | www.xandralammers.nlwww.xandralammers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.