Cameratoezicht Pampuslaan, IJburg, verlengd tot 13 september 2022

De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, heeft het cameratoezicht aan de Pampuslaan, IJburg, met een half jaar verlengd, tot 13 september 2022, zo meldt AT5. Half december 2021 werd aan de Pampuslaan cameratoezicht ingesteld naar aanleiding van ernstige overlast van groepen hangjongeren van Marokkaanse afkomst. Sindsdien is de overlast niet afgenomen.

Bij ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling van 2021 naar 2022 moest de Mobiele Eenheid (ME) in actie komen om de rust aan de Pampuslaan en omgeving te doen wederkeren. Er werd vuurwerk naar een huis werd gegooid en een auto werd in brand gestoken. Ook op 11 februari 2022 was het bijzonder onrustig aan de Pampuslaan. Op die avond werd vuurwerk afgestoken. De vernieling van het cameratoezicht werd door de jongeren in een videoclip vastgelegd. Ook werd in de clip opgenomen dat er een ruit van een wijkbeheerder werd ingegooid.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.