Huis aan Piet Zwarthof, Haveneiland-West, IJburg, bestookt met zwaar explosief

In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 januari 2023 is er bij een huis aan het Piet Zwarthof, Haveneiland-West, een zwaar explosief afgegaan. De voordeur is hierdoor ontzet geraakt. Ook zijn ramen beschadigd door de zware explosie. Op het moment van de explosie waren er meerdere mensen in het huis. Niemand is gewond geraakt. Na de explosie is door getuigen een man gezien die hard wegrende. De politie heeft de omgeving van het getroffen huis afgezet voor sporenonderzoek. Ook zijn de Forensische Opsporing (FO), Teamleider Expolosieven Veiligheid (TEV) en de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingezet.

Het Piet Zwarthof is een straat met eengezinshuizen, die parallel ligt aan de Erich  Salomonstraat en grenst aan het Joris Ivensplein. Het is al tijden onrustig in het gebied, waar sprake is van criminele activiteiten. Eerder werd er een inval gedaan bij een huis aan de Erich Salomonstraat naar aanleiding van een schietpartij op het Joris Ivensplein.

Politie Amsterdam heeft een getuigenoproep gedaan.

Aan de nabij gelegen Jean Desmetstraat werd een appartement eerder, in 2022, 2 keer in korte tijd met zwaar vuurwerk bestookt.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie