Arrestatieteam in actie op Haveneiland-West, IJburg (met updates)

Arrestatieteam op galerij appartementengebouw Erich Salomonstraat

Op donderdag 12 september 2019, rond 18.45u, is een arrestatieteam (AT) in actie gekomen bij een appartement aan de Erich Salomonstraat, IJburg.  Het gebouw van het bewuste appartement bestaat uit koopappartementen en maakt deel uit van een gemengd woonblok. In het appartement is een verdachte aangehouden. Hij is een blanke man met een baardje. Bij de aanhouding droeg hij slippers en een shabby outfit. De vuurwapengevaarlijke verdachte is geblinddoekt en geboeid door de politie meegenomen en vervolgens met hoge snelheid en loeiende sirenes per geblindeerde auto afgevoerd.

Geblindeerde verdachte stapt in geblindeerde auto

Tot laat in de avond heeft de recherche onderzoek verricht in het bewuste appartement. Daarbij is het eraan grenzende hofje afgesloten geweest met auto’s en linten. Rond 21.15 u. arriveerde een blauwe ME-bus. De recherche droeg vier grote gevulde tassen via de lift naar beneden, waarna deze in de blauwe bus werden geladen. De bus reed vervolgens met hoge snelheid weg onder begeleiding van vier politieauto’s en sirenes. Bewoners konden het hofje niet verlaten zonder toestemming van de politie. Directe buren van het appartement werden door de politie gemaand geen mededelingen over de zaak te doen. Rond 21.45 u. werd de actie afgesloten.

Een van de buren die uitkijkt op het bewuste appartement vertelde dat het er al een jaar vreemd aan toeging. Het had zwarte luxaflex voor de ramen en ze zag er geen enkel leven.

De zaak maakt deel uit van een lopend onderzoek. De politie wil niets kwijt over de zaak.

Update 1-10-2019: In een persbericht meldt politie Amsterdam dat arrestatieteams op donderdag 12 september 7 verdachten op verschillende adressen in Amsterdam hebben aangehouden. Bij huiszoekingen op deze adressen werd een recordbedrag van rond 13 miljoen euro aangetroffen. De zeven verdachten komen uit Albanië, Marokko, Nieuw-Zeeland en Colombia (Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/1/05-miljoenen-euro%E2%80%99s-aangetroffen-in-groot-drugsonderzoek.html)

Update 8-11-2019: Het bewuste koopappartement aan de Erich Salomonstraat, Haveneiland-West is op 8-11 per per direct voor drie maanden gesloten op last van de burgemeester van Amsterdam, Halsema. ‘De aanwezigheid van een dergelijk groot geldbedrag in een woning kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten’, aldus de gemeente. Het appartement is gelegen in een appartementengebouw van koop. Het is enige tijd in de verhuur geweest, maar was tijdens de inval van het arrestatieteam onbewoond. Desondanks was er die dag een verdachte aanwezig, die is aangehouden.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Arrestatieteam in actie op Haveneiland-West, IJburg (met updates)

  1. Pingback: Pand IJburg dicht vanwege drugsvondst | www.hetreilenenzeilenopijburg.nlwww.hetreilenenzeilenopijburg.nl

Laat een reactie achter