Arrestatieteam in actie op Haveneiland-West, IJburg

Arrestatieteam op galerij appartementengebouw Erich Salomonstraat

Op donderdag 12 september 2019, rond 18.45u, is een arrestatieteam (AT) in actie gekomen bij een appartement aan de Erich Salomonstraat, IJburg.  Het gebouw van het bewuste appartement bestaat uit koopappartementen en maakt deel uit van een gemengd woonblok. In het appartement is een verdachte aangehouden. Hij is een blanke man met een baardje. Bij de aanhouding droeg hij slippers en een shabby outfit. De vuurwapengevaarlijke verdachte is geblinddoekt en geboeid door de politie meegenomen en vervolgens met hoge snelheid en loeiende sirenes per geblindeerde auto afgevoerd.

Tot laat in de avond heeft de recherche onderzoek verricht in het bewuste appartement. Daarbij is het eraan grenzende hofje afgesloten geweest met auto’s en linten. Rond 21.15 u. arriveerde een blauwe ME-bus. De recherche droeg vier grote tassen met bewijsmateriaal via de lift naar beneden, waarna deze in de blauwe bus werden geladen. De bus reed vervolgens met hoge snelheid weg onder begeleiding van vier politieauto’s en sirenes. Bewoners konden het hofje niet verlaten zonder toestemming van de politie. Directe buren van het appartement werden door de politie gemaand geen mededelingen over de zaak te doen. Rond 21.45 u. werd de actie afgesloten.

Een van de buren die uitkijkt op het bewuste appartement vertelde dat het er al een jaar vreemd aan toeging. Het had zwarte luxaflex voor de ramen en ze zag er geen enkel leven.

De zaak maakt deel uit van een lopend onderzoek. De politie wil niets kwijt over de zaak.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.