Dominee PKN IJburg weer mikpunt Marokkaanse hangjongeren (met updates)

Binnenwaai, IJburg

De dominee van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) IJburg is opnieuw het mikpunt van strafbare gedragingen van Marokkaanse jongeren, meldt het Parool. De dominee heeft aangifte gedaan van bedreiging en belediging. Marokkaanse jongeren legden al eerder, in 2018, een mortierbom bij het appartement van de dominee en diens partner op Haveneiland-West. Deze  bomwerd net op tijd door een van hen ontdekt.

De dominee is al enige tijd, sinds eind 2020, het slachtoffer van strafbare gedragingen. De bewuste Marokkaanse jongeren gooien stenen tegen de ruiten van de kerk ‘De Binnenwaai’, bonzen op de ruiten ervan, betreden de kerk en verstoren de dienst. Onlangs werd de dominee door een van de jongeren gezegd dat hij op het kerkhof zou eindigen. Een meisje filmde het incident.

De politie zou naar aanleiding van de doodsbedreiging de betreffende dadergroep hebben aangehouden, aldus Het Parool. Deze groep nam ’s avonds een video op in de omgeving van de kerk op IJburg.

De VVD Centrale Stad en D66 Oost hebben naar aanleiding van de gebeurtenissen vragen gesteld.

Update 12-2-2021:

De dominee vertrekt binnenkort van IJburg in verband met een nieuwe aanstelling bij een kerk in de omgeving, meldt Trouw.

Update 16-2-2021: Hoewel het stadsdeel cameratoezicht voor de kerk heeft beloofd, is deze toezeging sinds de bedreiging nog niet nagekomen.

De Telegraaf meldt dat er naar aanleiding van de bedreigingen geen aanhoudingen zijn verricht.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Schoon, Veiligheid met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie