Opnieuw huis beschoten Haveneiland-West, Amsterdam-IJburg (met update)

Maria Austriastraat, Haveneiland-West

Om 21.00 u. heeft aan de Lumierestraat, Haveneiland-West, een schietpartij plaatsgehad. Bij dit schietincident is de ruit van een huis beschoten. Na het incident zijn de mannen schreeuwend via de Lumièrestraat weggerend in de richting van de Bert Haanstrakade.

De politie was laat ter plaatse. Veel bewoners dachten dat het om (zwaar) vuurwerk ging, dat jongeren op het Haveneiland regelmatig afsteken.

Het is dit jaar de tweede schietpartij op het Haveneiland.

Op Haveneiland-West zijn in de loop van de tijd meerdere schietpartijen geweest. Het  is het tweede schietincident in de afgelopen vijf maanden. In oktober 2020 werd een huis aan de Erich Salomonstraat twee keer in een week door in het zwart geklede mannen onder vuur genomen.

Update 17-3: De woordvoerder politie Amsterdam bevestigt dat er een huis is beschoten, en dat hierbij een of meerdere verdachten betrokken zijn geweest. De toedracht van het incident is in onderzoek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Politie Amsterdam komt wellicht verder in het onderzoek met een getuigenoproep.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie