Aanslag op dominee PKN IJburg

De Binnenwaai, IJburg

Zoals Het Parool recent berichtte, heeft er 4 weken geleden een aanslag plaatsgevonden op de dominee in IJburg, Alexander Noordijk. De dominee is sinds januari 2018 voorganger van de kerk De Binnenwaai (PKN) in IJburg. Eerder was hij als jongerenwerker actief voor deze kerk.

De kerk kampt al enige tijd met overlast van Marokkaanse jongeren uit de buurt. De locatie voor de kerk is een geliefde hangplek voor groepen jongeren. Tevens zijn  er stenen tegen de ruit van de kerk gegooid.

Donderdagavond 28 juni, drie dagen voor de viering van 15 jaar IJburg, hebben Marokkaanse jongeren een mortierbom bevestigd aan het appartement van de dominee en zijn man, op Haveneiland-West, IJburg.  Eerder die dag had een buurman de jongeren al op een bankje zien zitten. De politie gaat daarom uit van voorbedachten rade. De mortierbom, die tot de zwaarste categorie vuurwerk behoort, is verboden in Nederland. Hij werd door de dominee en zijn partner ontdekt, terwijl jongeren de bom bevestigden, nog voordat hij kon afgaan. Inmiddels ontvangen de dominee en zijn man politiebewaking.

De politie Amsterdam heeft geen signalement verspreid. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.