Woning Erich Salomonstraat, Amsterdam-IJburg, twee keer beschoten in een week

Een sociale huurwoning aan de Erich Salomonstraat is in een week twee keer beschoten, zo meldt de lokale zender AT5. In de nacht van zondag 25 op maandag 26 oktober, werd de woning al onder vuur genomen. In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 oktober was de woning opnieuw het doelwit van jonge criminelen. Twee in het donker geklede met helmen gemaskerde mannen maakten zich nadat ze de woning in de nacht van donderdag of vrijdag hadden beschoten uit de voeten in de richting van de Diemerparklaan, waarna beiden op een klaarstaande scooter de vlucht namen richting de Bert Haanstrakade.

In het bewuste huis was op het moment van de beschieting de zoon des huizes aanwezig, die even ervoor bezig was geweest zijn auto in te parkeren. Hij wist zich in veiligheid te brengen, nadat hij zijn auto half op de straat had achtergelaten. Er zijn naar verluidt zes schoten op het huis afgevuurd. In de ramen zitten meerdere kogelschoten, maar er is niemand gewond geraakt. Nadat de politie was gewaarschuwd, werd de straat voor forensisch onderzoek met linten afgezet. Ook werd een politiehelikopter ingezet.

De bewuste eengezinswoning is gelegen in een gemengd probleemblok op Haveneiland-West. Onlangs zette politie Amsterdam nog een actie op om ernstige overlast van hangjongeren rond het woonblok aan te pakken. In het desbetreffende gemengde woonblok zijn al verschillende invallen van een Arrestatie Team (AT) geweest.

Aan de Erich Salomonstraat werd eerder dit jaar ook al een woning beschoten. In 2017 werd in hetzelfde woonblok een ander huis onder vuur genomen. Ook daarbij zijn geen gewonden gevallen.

In mei 2019 was er aan de Erich Salomonstraat ter hoogte van het Joris Ivensplein een inval van een AT in een sociale huurwoning. Deze inval was naar aanleiding van een schietpartij eerder die dag op het bewuste plein.

 

Dit bericht is geplaatst in Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid met de tags , , , . Bookmark de permalink.