Huis probleemblok Haveneiland-West, IJburg, beschoten

Diemerparklaan, IJburg

Diemerparklaan, IJburg

In de nacht van 26 op 27 april 2017 is rond 03.45 u. een huis aan de Diemerparklaan, Haveneiland-West, beschoten. Het slaapkamerraam op de tweede verdieping evenals de buitenmuur werden geraakt. De bewoners, een moeder en zoon, waren op dat moment thuis. Niemand raakte gewond.

Mogelijk zijn de schoten vanaf de brandtrap, die langs het huis loopt, afgevuurd. Het huurhuis maakt deel uit van een gemengd woonblok op Haveneiland-West, dat bekend staat als probleemblok. In het blok zijn al meerdere invallen van arrestatieteams geweest. Het ligt in een woonwijk.

Het is de vierde schietpartij in IJburg sinds 2013. Eerder waren er een schietpartijen op Steigereiland, een in 2014 en een in 2016. Bij beide incidenten viel er een gewonde. Ook raakte in 2013 een man gewond bij een schietpartij op Haveneiland-Oost.

Een buurvrouw in de straat had niets gehoord van de schietpartij. Ze had evenmin iets gemerkt van eventuele criminele activiteiten in of rond het huis. Wel gaf het incident haar een gevoel van onveiligheid. In januari 2016 werd de politiepost in IJburg opgeheven vanwege bezuinigingen in het kader van de Nationale Politie.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen op zich te melden.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Huis probleemblok Haveneiland-West, IJburg, beschoten

  1. Pingback: http://www.hetreilenenzeilenopijburg.nl/ijburgers-voor-openhouden-nuonweg/#more-2435www.hetreilenenzeilenopijburg.nl

Geef een reactie