Politie verzoekt getuigen steekpartij IJburg zich te melden [Met update]

De politie is op zoek naar getuigen van de steekpartij in IJburg van donderdag 24 oktober. Om 7.15u. vond aan de IJburglaan, ongeveer ter hoogte van snackbar Family, een steekpartij plaats, waarbij een agent in burger zwaargewond raakte. De dader, bewoner van het Martien Schaaperhuis, werd even erna aangehouden in de woonvoorziening voor dak- en thuislozen op Steigereiland-Zuid, IJburg.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van dit voorval hebben gezien of gehoord en zich nog niet bij de politie hebben gemeld. Zij kunnen bellen met 0900 8844.

Update 5-11: Een getuigenoproep van Politie Amsterdam noemt een nieuwe locatie van de steekpartij van 24 oktober, namelijk de IJburglaan ter hoogte van de tramhalte Jan Olphert Vaillantlaan, Steigereiland. De toedracht van het steekincident is eveneens anders dan eerder werd aangenomen. In de getuigenoproep zat de agent in burger achter het stuur van een donkerkleurige auto, waar hij gestoken werd door een bewoner van het Martien Schaaperhuis, waarna de gewonde agent richting Bureau IJburg is gereden.

Die ochtend was men in de veronderstelling dat de steekpartij had plaatsgevonden aan de IJburglaan ter hoogte van snackbar Family, omdat dit deel van de IJburglaan met linten was afgezet en de politie hier urenlang onderzoek heeft gedaan.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Misdaad, Veiligheid met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter