IJburgers kunnen meepraten over Veiligheidsplan IJburg

Op dinsdagavond 5 november kunnen IJburgers meepraten over het Veiligheidsplan IJburg van stadsdeel Oost voor 2014. Het stadsdeel wil graag van bewoners weten wat zij denken van de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt. Waar nodig kunnen prioriteiten dan nog worden aangepast.

Elk jaar geeft het stadsdeel (samen met de politie) aan wat de prioriteiten zijn voor een bepaald gebied in een Gebiedsgericht Veiligheidsplan (GVP). Het plan wordt vastgesteld per gebied, omdat elk gebied zijn ‘eigen problemen en ontwikkelingen kent’.

In IJburg zijn er in het afgelopen jaar geregeld straatroven en (pogingen tot) inbraken bij bedrijven en woonhuizen geweest. Ook was er een gewapende overval op een woonhuis waarbij een meisje van elf met een vuurwapen werd bedreigd. Verder waren er ernstige incidenten in de openbare ruimte, zoals een schietpartij in het criminele circuit en een steekpartij waarbij een agent in burger zwaargewond werd.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter