Leegstand Winkelcentrum IJburg neemt weer toe

De leegstand in Winkelcentrum IJburg neemt steeds verder toe nu zowel de Beestenwinkel als Globe Reisburo aan de IJburglaan failliet zijn. Het pand van de voormalige Beestenwinkel staat al ruim een jaar leeg, dat van Globe Reiseburo is recent vrijgekomen. Er is voor de panden nog geen nieuwe huurder gevonden. De verwachting is dat ze nog tot zeker januari 2014 zullen leegstaan. Een snelle oplossing is dan ook niet in zicht.

Bruna IJburg, IJburglaan, wordt inmiddels geflankeerd door twee lege panden, wat het aanzicht van het toch al noodlijdende winkelcentrum niet ten goede komt. In de woorden van een ondernemer van Winkelcentrum IJburg: ‘Het is alsof een gebit een tand mist en dat aan het begin’.

Het winkelcentrum was vanaf het begin impopulair bij de IJburgers en inmiddels doet tachtig procent van de IJburgers de dagelijkse boodschappen buiten IJburg. De winkeliersvereniging van het winkelcentrum overweegt een tijdelijke oplossing, zoals windowdressing of een pop-up store.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Leefbaarfheid, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Leegstand Winkelcentrum IJburg neemt weer toe

  1. m schreef:

    In deze tijd zou ik ook eens gaan nadenken om de huur wat te verlagen.

    Tijdelijke winkels zijn ook erg leuk maar nu lucratief omdat de kosten te hoog zijn.

  2. Jannie schreef:

    Laten we de lege panden gebruiken voor een overdekte markt!

Reacties zijn gesloten.