Tweede schietpartij in 2019 op Haveneiland, Amsterdam-IJburg

Joris Ivensplein, Haveneiland-West, IJburg

Op zondagavond 12 mei 2019 heeft een schietpartij plaatsgevonden op het Joris Ivensplein, IJburg. Het is dit jaar de tweede schietpartij op het eiland. Rond 23.00 u. werd op het plein een 21-jarige jongen in zijn been geschoten. Omstanders zagen dat de dader vluchtte op een scooter. Nadat een van hen 112 had gebeld, kwamen de hulpdiensten in actie, waaronder een traumahelikopter. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij was aanspreekbaar.

Erich Salomonstraat, Haveneiland-West, IJburg

Rond 02.00 u. in de nacht van zondag op maandag heeft een arrestatieteams een inval gedaan aan de achter het plein gelegen Erich Salomonstraat. Hier zijn veel grote huizen in de sociale sector gelegen. Het arrestatieteam heeft hierbij de dader niet aangetroffen.
De toedracht van de schietpartij is nog onbekend. Politie Amsterdam heeft de zaak in onderzoek en doet een getuigenoproep.

Het plein kampt al langer met overlast van Marokkaanse hangjongeren. Vrijwel alle ondernemers rond het plein zijn in de afgelopen tijd slachtoffer geworden van inbraak. In oktober van 2018 was dat nog de biologische supermarkt Biolicious. Eerder werd een tijdelijke politiepost door jongeren vernield.

In februari van dit jaar vond ook al een schietpartij plaats op het Haveneiland. Hierbij werd de oud-profvoetballer Yassine Abdellaoui in zijn been geschoten.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Tweede schietpartij in 2019 op Haveneiland, Amsterdam-IJburg

  1. Pingback: Zwaar explosief bij huis Piet Zwarthof, Haveneiland-West, IJburg | www.hetreilenenzeilenopijburg.nl

  2. Pingback: woning-erich-salomonstraat twee-keer-beschoten-in-een-weekwww.hetreilenenzeilenopijburg.nl

  3. spankbang schreef:

    LOL. Bakfietsparadijs Amsterdam IJburg, waar op winderige kunstmatige zandplaten een soort NetNietAmsterdam uit de grond is gestampt waar een ideologisch geinspireerde mix van sociale woningbouwtypes en eigenkavel-Ons Soort Mensen gezellig door elkaar heen zijn opgehokt, wil GEEN asielzoekers. Nouja, niet zo veel en niet alleen jonge mannen. Dat maakt de bewoners heus geen NIMBY (not

Laat een reactie achter