Poging tot inbraak nieuwe Deen IJburg

inbraak_deen

Kapotgeslagen toegangsdeur Deen IJburg

In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 januari 2017 hebben enkele mannen rond 3.00 uur geprobeerd in te breken bij de nieuwe Deen in IJburg. De mannen, die bivakmutsen droegen, hebben met een breekijzer getracht zich toegang tot het pand te verschaffen. Het is ze echter niet gelukt om binnen te komen. Toen de gealarmeerde politie vanuit bureau Bali, Indische Buurt, na plusminus een half uur arriveerde, waren de vogels gevlogen. Sinds januari 2016 is de politiepost in IJburg opgeheven in het kader van de Nationale Politiewet.

De supermarkt heeft in verband met de lange aanrijtijd van de politie verschillende maatregelen genomen, waaronder beveiliging en camerabewaking. De bovengelegen appartementen zijn nog niet bewoond.

De nieuwe Deen werd geopend op 30 november 2016. De zaak is in onderzoek bij de politie.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Poging tot inbraak nieuwe Deen IJburg

 1. Informer schreef:

  Onder de VvE’s op IJburg is een enquête gehouden over overlast rond de jaarwisseling. Het is de moeite waard om de bevindingen te bestuderen. Zie de tekst hieronder.

  Enquête vandalisme

  (1) Mail aan alle VvE’s op IJburg, dd dinsdag 3 januari 2017, 21.17u
  Beste collega-VvE besturen op IJburg, met Kerst en Oud en Nieuw is onze VvE geconfronteerd met enkele uitingen van vandalisme. Wij zijn zeer benieuwd of wij op IJburg de enige VvE zijn waar de glazen voordeur met een hard voorwerp aan gruzelementen is geslagen en waar de brievenbussen met vuurwerk zijn opgeblazen.
  Zijn wij de enigen? Soit! Zijn er meer van dit soort acties aan de orde, dan hebben wij misschien een gezamenlijk probleem waar buurtregisseurs, gebiedsmakelaars en andere sociaal-werkers misschien een oplossing voor hebben.
  Voordat wij deze deskundigen gaan inschakelen, zouden wij middels deze enquête graag een overzicht hebben van de situatie in onze fantastische wijk.
  Dank alvast voor jullie reactie. Misschien is ‘antwoord aan allen’ aan te raden, zodat wij onze ervaringen gemakkelijk kunnen delen.
  Met dank bij voorbaat voor jullie reactie,
  het bestuur van VvE Blok 57ab3.

  (2) Hieronder de 18 reacties (geanonimiseerd), verdeeld over A. Geen overlast of vandalisme, B. Wel overlast, geen vandalisme en C. Vandalisme/inbraak .

  A. Geen overlast of vandalisme: 6 x niks aan de hand
  – Wij hebben, voor zover ik weet, geen incidenten gehad. Wel schrik ik van de andere berichten! Dus bij deze mail is ‘reply to all’ zeer nuttig en informatief. Sterkte allemaal bij de afhandeling van de schades. En verder wens ik ieder een vrolijk en saamhorig 2017.
  – Wij hebben geen tot nauwelijks oud- en nieuwoverlast gehad, ook niet in het verleden. De Willibrordschool die vlak bij ons staat, had vorig jaar wel veel schade. Dit jaar gelukkig niet. Naast de Willibrordschool is wel een aantal vuilnisbakken opgeblazen.
  – Geen problemen/bijzonderheden dit jaar en eigenlijk de afgelopen 12 jaar geen grote problemen gehad rond de jaarwisseling (behalve een uitgebrande vuilcontainer voor de deur vorig jaar).
  – We hebben amper tot geen overlast ervaren afgelopen jaarwisseling.
  – Gedurende 12 jaar 1 keer 1 rotje in 1 brievenkast, verder geen problemen.
  – Geen gekke dingen gezien of gehoord nog dat er sprake is van vandalisme.

  B. Wel overlast (o.m. vuilnis), geen vandalisme: 3 klachten
  – Rond jaarwisseling heeft hier geen vandalisme plaatsgevonden. Wel hufterafval op straat, parkeerplaatsen en naast vuilnispunt. Algemeen merken we wel een neergaande lijn met aandacht voor onze omgeving door bewoners, omwonenden of bezoekers.
  – Bij ons geen vandalisme in/rond ons flat blok. Wel dagen vooraf aan oud&nieuw mega knallers, vooral voor onze huisdieren een drama. Er is nihil toezicht en vond het niet fijn om op straat te lopen met die enorme knallers om je heen. Waar ik me vooral ook heel erg aan stoor is het steeds toenemende “vervuil vandalisme” en asociaal gedrag. Bij de vuilnis depots wordt nu te pas en te onpas -op welke dag dan ook -van alles neergegooid, van kerstboom tot complete huisraad en ligt er soms dagenlang. Ook te volle vuilniszakken worden naast de depots gegooid enz enz. Bij sterke wind waait alles bij ons het parkje in. Heeft niet zozeer met oud&nieuw vandalisme te maken, maar vind ik wel tekenen van verpaupering van delen van IJburg en dus vermelden waard.
  – Gelukkig geen overlast van vandalisme gehad bij de jaarwisseling, wel werden er in het verleden soms wat bommetjes de parkeergarage ingegooid maar dit jaar was dat ook niet het geval. Wij delen de mening over het vuilnis, wij hebben op de hoek van de Julius Pergerstraat en de Eva Besnyöstraat een grofvuilpunt, maar met grote regelmaat ligt hier grofvuil terwijl het geen maandagavond of dinsdagochtend is. Bellen met stadsdeel helpt dan wel erg goed, die komen het dan vaak dezelfde dag nog ophalen en als we zien wie het neerleggen worden ze ook direct aangesproken.

  C. Vandalisme/inbraak : 10 klachten
  – Ons blok heeft misschien niet zozeer met oud/nieuw te lijden gehad, maar is volstrekt willekeurig aan de beurt voor vandalisme (stormram op huisdeur begane grond + ruit), tal van inbraken in de keldergarage en eenmaal inbraak met diefstal in een b.g.-apt.
  – Hier zijn bij vorige jaarwisseling 70 postkasten en drie intercompanelen volledig vernield door zwaar vuurwerk. Deze jaarwisseling hebben wij alle 200 postkasten tijdelijk laten afsluiten. Dat is een grote operatie. Ons complex heeft vele toegangsdeuren. Wij hebben helaas het hele jaar door te maken met vandalisme (toegangsdeuren intrappen, saboteren en onklaarmaken van sloten, intimidatie, binnendringen). Onze huismeester en onderhoudsbedrijven hebben het druk met oplossen van de gevolgen. Er is contact met de buurtregisseur van de politie de heer Meppelink.
  – Geen incidenten tussen kerst en oud en nieuw, wel begin december geconfronteerd met een poging tot inbraak, intrappen van het glas van de buitendeur en een inbraak in een van de appartementen (ze zijn binnen gekomen door het glas van de schuifpui in te slaan).
  – Naast de Willibrordschool is een aantal vuilnisbakken opgeblazen.
  – Net voor kerst is er bij ons een inbraak geweest vanuit de parkeergarage. Met name de parkeergarages blijft ondanks de camera’s een probleem.
  – Wij hebben te maken gehad met spullen die ontvreemd zijn uit de binnentuin.
  Het afsteken van vuurwerk door eigen bewoners en kinderen heeft wel tot ergernis geleid.
  – Geen incidenten gehad rond Oud en Nieuw, wel hebben we de laatste maanden te maken gehad met diefstallen in onze parkeergarage. Ik heb overleg gehad met buurtregisseur Albert Meppelink en onder andere camerabeelden met hem gedeeld.
  – Wij hebben afgelopen jaren veelvuldig te maken gehad met vandalisme met oud en nieuw. Bij ons zijn de bussen al twee keer volledig opgeblazen. De schade was enorm. Dit jaar hebben bij speciale houders laten maken om dit te voorkomen (zie bijlage). Tot nu toe gelukkig geen schade.
  – Bij ons in het complex is een raam van de hoofdingang van de hoogbouw beschadigd, waarschijnlijk door vuurwerk. We hebben verder geen berichten ontvangen van ander vandalisme in ons blok.
  – In ons blok geen problemen, dit jaar niet en voorgaande jaren ook niet. Wel een poging tot inbraak bij mijn buren op 2e kerstavond.
  – Bij ons gebouw is de glazen voordeur ingeramd en zijn brievenbussen met zwaar vuurwerk opgeblazen.

  (3) Samenvattend: 6x niks aan de hand, 3x andere klachten zoals zwerfvuil, 10 klachten vandalisme en/of inbraak.

Geef een reactie