Pand IJburg dicht vanwege drugsvondst

Appartementengebouw Bert Haanstrakade, IJburg

Opnieuw is op Haveneiland-West, IJburg, op last van burgemeester Halsema van Amsterdam, een drugspand dichtgetimmerd. Het pand aan de Bert Haanstrakade is op donderdag 9 januari 2020 in verband met gevaar voor de openbare orde per direct voor drie maanden gesloten. In het apparatement aan de Bert Haanstrakade werd naast 27 kilo cocaine een bedrag in contanten van 270.000 euro aangetroffen. In het bewuste appartement bevonden zich verder een geldtelmachine en apparaten voor de verpakking/verwerking van verdovenden middelen. Daarnaast werd er een verdachte aangehouden. De politie sluit verdere aanhoudingen sluit niet uit.

In juli 2019 waren er al een arrestatieteam en specialisten van defensie actief in hetzelfde appartementengebouw.

In september 2018 werd op last van de burgemeester van Amsterdam een drugspand op Haveneiland-West gesloten. In het appartement  aan de Erich Salomonstraat werd een megabedrag van 13 miljoen contant geld aangetroffen, afkomstig van zware criminaliteit.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter