Amsterdam stelt per direct cameratoezicht in voor probleemgebied Pampuslaan, Amsterdam-IJburg

De gemeente Amsterdam stelt per direct cameratoezicht in voor het door jongerenoverlast geteisterde gebied aan en rond de Pampuslaan, op Haveneiland-Oost, IJburg. Het cameratoezicht zal er zijn tot tenminste maart 2021. De directe aanleiding zijn de vuurwerkrellen van 20 november aan de Pampuslaan, waarbij veel schade is veroorzaakt aan onder meer een politieauto en aan huizen,  zo meldt de lokale zender At5. Het aantal overlastmeldingen bedroeg alleen al in 2021 203, bijna een verdrievoudiging ten opzichte van 2020.

De jongerenoverlast in de wijk speelt al jaren, met vechtpartijen, schietpartijen en gewonden. Eris een bewonersbijeenkomst over de veiligheid van het gebied geweest.

De winkeliers in het gebied zijn de jongerenoverlast meer dan zat. ‘Het wordt hier met de dag stiller,’ zegt een medewerker van een bakkerij aan de Pampuslaan. Er is dagelijks overlast. Als ze de politie zich laat zien, rennen de jongeren alle kanten op om nadat de politie verdwenen is weer terug te keren, vertelt ze. Zelf is ze een jaar geleden uit de wijk verhuisd omdat ze vond dat het er ‘de verkeerde kant opging’.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter