ME-inzet tijdens jaarwisseling in Amsterdam-IJburg

Gemolesteerde camera en container, Pampuslaan, IJburg

Ook tijdens de jaarwisseling van 2021-2022 was het weer bijzonder onrustig op Haveneiland-Oost, IJburg. Groepen Marokkaanse jongeren staken er opnieuw zwaar vuurwerk af. Op 31 december brandde rond 19.00 u. al een auto uit aan de Eva Besnyƶstraat, een zijstraat van de Pampuslaan. Later die avond werd de camera-instelling aan de Pampuslaan gemolesteerd, Deze werd een week eerder op last van burgemeester Halsema geinstalleerd vanwege ernstige verstoringen van de openbare orde.

Het hele jaar 2021 had zich gekenmerkt door ernstige jongerenoverlast in het gebied van de Pampuslaan en omgeving, met als dieptepunt de vuurwerkrellen van 20 november. Op 14 december heeft de burgemeester mede naar aanleiding hiervan in het bewuste gebied per direct cameratoezicht ingesteld.

Alleen met inzet van de ME kon tijdens de jaarwisseling aan de Pampuslaan en omgeving de openbare orde worden hersteld. De brandweer moest beveiligd worden om zijn werk te kunnen doen. Ook in Ansterdam-Nieuw-West moest de ME in actie komen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie