Grote vechtpartij met twee gewonden Pampuslaan, IJburg (met update)

Pampuslaan

Op vrijdag 19 juni is rond 17.00 u. aan de Pampuslaan tussen jongeren een grote vechtpartij uitgebroken. Enkele van hen zijn hierbij naar een zijstraat, de Eva Besnyöstraat, gevlucht. Bij de vechtpartij zijn twee gewonden gevallen.

Toen de gealarmeerde politie met wel tien auto’s arriveerde, werd een van de gewonden aangetroffen bij Spirit woonzorg aan de Eva Besnyöstraat. Hij had verschillende steekwonden, onder meer aan zijn hals. De andere gewonde lag aan de Pampuslaan.

Naast veel politie is er een Mobiel Medisch Team (MMT) ingezet, waarbij een traumahelikopter  in het nabijgelegen Theo van Gogh-park is geland. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

De Pampuslaan snijdt Haveneiland-Oost doormidden. De laan is een geliefde plek voor meerdere groepen hangjongeren en wordt door ondernemers als grimmig omschreven. Bewoners ervaren met name in de avond grote overlast. Er is sprake van bespugingen, aanvallen en bedreigingen. Sinds anderhalve maand is de politie een ‘4 fasenaanpak’ gestart, waarmee de politie de situatie onder controle probeert te krijgen.

Update politie Amsterdam (22-6-2020):

Update vechtpartij Pampuslaan en steekincident Ben van Meerendonkstraat

Laatste update:

Amsterdam – Vrijdagmiddag 19 juni 2020 rond 17.00 uur vonden vrijwel gelijktijdig twee geweldsincidenten plaats in dezelfde omgeving in Amsterdam-Oost: een vechtpartij met meerdere jongeren op de Pampuslaan en een steekincident in een woning aan de Ben van Meerendonkstraat. Het slachtoffer van het steekincident verliet gewond de woning en kwam vervolgens in de Eva Besnyostraat terecht, waar ook enkele jongeren na de vechtpartij naartoe gevlucht waren. Hierdoor was het voor de politie niet direct duidelijk dat het om twee afzonderlijke incidenten ging.

In de woning aan de Ben van Meerendonkstraat was een ruzie ontstaan tussen twee mannen. Bij deze ruzie is op enig moment gestoken. Het 21-jarige slachtoffer ging vervolgens naar buiten en werd later zwaar gewond aangetroffen in de Eva Besnyostraat. Hij werd zwaargewond en met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.
Vrij snel na het incident kon de politie in de directe omgeving een verdachte aanhouden. Het betreft een 21-jarige Asmterdammer. Deze verdachte is naar een cellencomplex overgebracht en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Grote vechtpartij met twee gewonden Pampuslaan, IJburg (met update)

  1. Pingback: Experiment Wijk zonder Scheidslijnen Amsterdam-IJburg definitief mislukt! | www.xandralammers.nlwww.xandralammers.nl

Laat een reactie achter