Woning Daguerrestraat, IJburg, beklad met ‘pedo’, ramen ingegooid (met update)

Pand Daguerrestraat met ‘pedo’ beklad en ingegooide ramen

Rond 7 juni 2020 is er bij een pand aan de Daguerrestraat een raam ingegooid. Het raam is volgens omwonenden even erna door de woningbouwvereniging dichtgetimmerd.

Een week na deze vernieling zijn er volgens een getuige nog twee ramen van het pand aan de Daguerrestraat ingesmeten. Ook zijn meel en eieren tegen de ramen gegooid. Met verf is het woord ‘pedo’ op het dichtgetimmerde raam geklad. Later is er op de gevel in rode leters ‘pedofiel’ geschreven. Recent is een raam met ketchup besmeurd. Volgens omwonenden zou de bewuste bewoner het mikpunt zijn van haatzaaien door jongeren van Marokkaanse afkomst die veelal in een groep op het Joris Ivensplein rondhangen, de ‘harde kern’ genoemd. Het woord ‘pedofiel’ dat op de gevel is gekalkt, heeft de familie professioneel laten verwijderen. Ook heeft de familie inmiddels het woord ‘pedo’ onleesbaar gemaakt.

Onbekend is of de bewoner van het bewuste pand er nog woont. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Woning Daguerrestraat, IJburg, beklad met ‘pedo’, ramen ingegooid (met update)

  1. Pingback: De vrijheid van meningsuiting geldt niet in de Wijk zonder Scheidslijnen IJburg | www.xandralammers.nlwww.xandralammers.nl

  2. Pingback: Een week gevangen in huis Amsterdam-IJburg | www.xandralammers.nlwww.xandralammers.nl

Geef een reactie