Opnieuw vechtpartijen tussen jongeren op Haveneiland-Oost, IJburg

Binnen een week zijn op Haveneiland-Oost voor de tweede keer jongeren met elkaar in gevecht geraakt. Afgelopen vrijdag, op 19 juni, braken er rond 17.00 u. aan de Pampuslaan gevechten uit tussen verschillende groepen jongeren. Donderdag 24 juni waren op strand IJburg gevechten en ongeregeldheden, waarbij honderden jongeren betrokken waren, zo meldt de lokale zender AT5.

Nadat de politie, met inzet van onder andere paarden, de jongeren rond 19.00u. had gesommeerd het strand te verlaten, zwierven deze nog uren over het Haveneiland rond. Bij tram- en bushaltes waren er ongeregeldheden en vechtpartijen. Aan de Nico Jessekade, Haveneiland-Oost, werd rond 23.40 u. een traumahelikopter ingezet. Het incident werd aanvankelijk via een 112-melding naar buiten gebracht als een geweldsincident. Later liet  een wijkagent weten dat het om een val ging.

Strand IJburg is een geliefde plek voor jongeren, onder anderen uit stadsdeel Zuidoost. Al eerder liep een bijeenkomst van ruim honderd jongeren op deze locatie uit de hand.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Opnieuw vechtpartijen tussen jongeren op Haveneiland-Oost, IJburg

  1. Pingback: Steekpartij met gewonde aanPieter Oosterhuisstraat, IJburgwww.hetreilenenzeilenopijburg.nl

  2. Pingback: Steekpartij met gewonde aanPieter Oosterhuisstraat, IJburgwww.hetreilenenzeilenopijburg.nl

Laat een reactie achter