Cocainewasserij opgerold boven kinderdagverblijf aan Talbotstraat, IJburg (met update)

Wietplantage ontmanteld Talbotstraat, Haveneiland-West

Op dinsdag 25 mei 2021 heeft de politie een cocainewasserij opgerold in een  huurappartementengebouw aan de Talbotstraat, Haveneiland-West, IJburg, zo meldt de Telegraaf. In een dergelijke wasserij wordt cocaine bewerkt. Op de begane grond van het vijf woonlagen tellende gebouw is een kinderdagverblijf gevestigd.

Bij de bewuste actie die plaatsvond om 4.00 uur in de nacht van 24 op 25 mei door leden van de mobiele eenheid probeerden vier mannen via het balkon en het dak het appartement te ontvluchten. De verdachten uit Amsterdam, Ecuador, Albanië en Colombia konden desondanks worden aangehouden. Een vijfde 27-jarige verdachte uit Rijswijk is afgelopen maandag aangehouden. Het onderzoek naar de bewuste cocainewasserij werd gestart in het kader van de wereldwijde undercoveroperatie met cryptotelefoons, geïnitieerd door de FBI.

Medewerkers van het bedrijf Seon hebben die dag de cocainewasserij ontmanteld in een appartement op de bovenste verdieping van het appartementengebouw, met uitzicht op het Ed Pelsterpark. In het bewuste blok staan verschillende appartementen leeg.

Een medewerker van Seon kon desgevraagd in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen verstrekken.

Op het Haveneiland worden geregeld wietplantages ontdekt. In 2020 werden op dit eiland alleen al vijf hennepplantages ontdekt en ontmanteld, waarvan vier in een maand.

Update 25-6: De woning aan de Talbotstraat is op last van burgemeester Halsema voor drie maanden gesloten, meldt de lokale nieuwszender AT5.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter