Weer huis beschoten op Haveneiland-West, Amsterdam-IJburg

Ed Pelsterpark

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 november is rond 4,30 uur een huis beschoten aan de Maria Austriastraat, Haveneiland-West, Amsterdam-IJburg. Het betreft een sociaal huurhuis in een gemengd blok van sociale woningbouw en koop, gelegen aan het Ed Pelsterpark. In november 2020 werd al een sociaal huurhuis tweemaal beschoten aan de Erich Salomonstraat, eveneens bij dit park. Naar aanleiding hiervan werd enige tijd camerabewaking ingesteld.

Een omwonende van het Ed Pelsterpark heeft vannacht schoten gehoord, maar hij dacht dat het om vuurwerk ging, wat ’s avonds veelal rond het park wordt afgestoken door groepen hangjongeren. Deze getuige zag dat de politie op zoek naar de verdachte het Ed Pelsterpark inrende.

In de voordeur van het huis dat beschoten werd, zaten kogelgaten. Er is bij de schietpartij niemand gewond geraakt. Medewerkers van de Forensische recherche hebben bij het getroffen huis sporenonderzoek gedaan.

De politie verzoekt mensen die informatie over deze schietpartij hebben zich te melden.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Groen, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter