Tieners met machetes en zwaar vuurwerk aangehouden in Amsterdam-IJburg

IJburglaan, IJburg

Maandagavond 11 oktober 2020 hebben agenten in IJburg twee tieners van 13 en 14 jaar aangehouden die in het bezit waren van machetes en zwaar vuurwerk, zo meldt politie Amsterdam. De agenten voerden een surveillance uit op Haveneiland-West, waarbij zij jongeren bij een bushalte aan de IJburglaan aantroffen die zwaar vuurwerk afstaken. Toen de agenten de tieners wilden staande houden, stapten ze in de net gearriveerde bus. Bij controle bleek dat de jongeren ook machetes (grote messen van 50 cm.) in hun broek droegen. Verder waren ze in het bezit van speelgoedpistolen die niet van een echt pistool te onderscheiden zijn. De twee tieners zijn aangehouden.

IJburg wordt al weken geteisterd door jongeren die dagelijks op het Haveneiland vuurwerkbommen afsteken. Afgelopen zaterdagavond werden een bewoner en zijn hond nog belaagd door jongeren met vuurwerk tijdens een wandeling in de omgeving van het Ed Pelsterpark, Haveneiland-West.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter