Opnieuw straatroven in Diemerpark, Amsterdam-IJburg (met update)

Diemerpark, Amsterdam-IJburg

In de afgelopen week zijn er op woensdag 4 en donderdag 5 november 2020 opnieuw straatroven in het Diemerpark geweest, zo meldt AFC IJburg op haar website.

De twee straatroven werden beide gepleegd aan de Diemerzeedijk. De dader van de straatroof van 4 november was een Marokkaanse jongere, gekleed in zwarte kleding. Hij reed op een zwarte scooter. Bij de straatroof van 5 november werden onder andere een iPhone en een MacBook geroofd. In dit geval was de dader een Marokkaanse jongere van 16 à 17 jaar, eveneens in het zwart gekleed. Ook hij bereed een zwarte scooter, voorzien van een windscherm. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Het betreft bij straatroven in IJburg vaak groepen jongeren die speuren naar andere jongeren die alleen fietsen. Vervolgens vallen deze jongeren ten prooi aan (gewelddadige) straatroven. De voetbalvereniging waarschuwt jongeren om niet alleen te fietsen en adviseert in groepen te fietsen.

Ook 26-11 was er een poging straatroof in het Diemerpark, waarbij een groep jongeren een jongere bedreigde en sommeerde om zijn dure bezittingen af te staan. Door tussenkomst van derden werd de straatroof verijdeld. Er zijn geen aanhoudingen verricht. (Bron: Facebookgroep IJburgVeiligheid.)

In de eerste paar maanden van 2020 was er sprake van een ware straatroofplaag in Amsterdam-IJburg.

Update 27-11: Sinds 21 oktober 2020 zijn in het Diemerpark, ter hoogte van de Nesciobrug, door minderjarige daders tenminste zes straatroven gepleegd, waarbij minderjarige jongeren het slachtoffer werden, zo meldt het Parool.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Opnieuw straatroven in Diemerpark, Amsterdam-IJburg (met update)

  1. Pingback: http://www.hetreilenenzeilenopijburg.nl/ijburgers-voor-openhouden-nuonweg/#more-2435www.hetreilenenzeilenopijburg.nl

Laat een reactie achter