Stadsdeel Oost blokkeert initiatief markt Reuring

Crealisatie stelt op de Facebookpagina van Reuring, het initiatief voor een nieuwe markt in IJburg, dat Stadsdeel Oost zijn handen van het initiatief heeft afgetrokken, nadat het dit aanvankelijk had gesteund. Het stadsdeel ziet juridische hindernissen, aangezien het bestemmingsplan een markt op die locatie niet mogelijk maakt.De nieuwe markt zou in of rond het IJburgcollege zijn geweest. De tien winkeliers die eerder de IJmarkt via de rechter hebben gestopt, hadden via hun advocaat bezwaar gemaakt tegen het initiatief voor de markt. Voor de nieuwe markt is geen vergunning aangevraagd.

De Reuring-markt zou evenmin een ‘onderscheidend’ aanbod hebben gehad met onder meer een groentekraam en een kaasboer. Crealisatie beklaagt zich er op de Facebookpagina over dat het reguliere winkelaanbod van IJburg alleen voorziet in dure kaas en groente.

Minder kapitaalkrachtige IJburgers zijn nu aangewezen op Winkelcentrum IJburg, dat als gevolg van de nieuwe markt opnieuw minder omzet zou hebben en waarvan een deel van de winkels met sluiting zou zijn bedreigd. Tachtig procent van de IJburgers rijdt voor de boodschappen naar Maxis Muiden.

Blogsite Bijtend IJburg heeft inmiddels opgeroepen tot een nieuwe boycot tegen de tien winkeliers, minus een.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter