Opnieuw wietplantage ontdekt aan Julius Pergerstraat, IJburg (Update)

Op vrijdag 29 mei 2015 is op Haveneiland-Oost, opnieuw, een wietplantage ontdekt. Na een melding werd de wietplantage aangetroffen in een pand aan de Julius Pergerstraat. Hierbij is een 54-jarige Amsterdammer aangehouden en meegenomen voor verhoor. Inmiddels is de verdachte heengezonden. Het betreft een huurhuis voor begeleid wonen van zorginstelling Philadelphia. Deze zorginstelling heeft een aantal zorgwoningen in dit gemengde blok. .

In april werd op last van burgemeester Van der Laan een drugspand gesloten in een ander appartementengebouw aan de Julius Pergerstraat .

Het is dit jaar de vierde wietplantage die in dit deel van IJburg werd aangetroffen. Twee ervan zijn inmiddels op last van de burgemeester voor bepaalde tijd gesloten. De burgemeester heeft deze bevoegdheid wanneer er sprake is van drugshandel, ook wanneer de openbare orde niet in het geding is. In het geval van de sluiting van het drugspand aan de Jan Vrijmanstraat, Haveneiland-Oost, werd er gevreesd voor ‘ernstige verstoring van de openbare orde’.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter