Café Vrijburcht, IJburg, sluit onverwacht de deuren

In de eerste week van juni 2015 heeft café Vrijburcht in IJburg de deuren onverwachts gesloten. De uitbaters van het café, dat vanaf 2007 op Steigereiland-Zuid gevestigd was, weten onvoldoende omzet te genereren om de kosten te kunnen dragen. Een faillissement is aangevraagd. 

Het ‘multifunctionele woon- en werkcomplex’ Vrijburcht, met onder andere een café, werd indertijd gerealiseerd met financiële steun van woonstichting de Key, de Rabobank en de gemeente Amsterdam. Woonstichting de Key is eigenaar van het café en andere ‘bijzondere onderdelen’ van het complex. Het complex is gelegen op een fraaie kavel aan het water.

In 2013 moest café-restaurant Blok 4, op Haveneiland-West, de deuren sluiten. De horecagelegenheid, die geheel door Piet Boon werd ingericht, was al vanaf 2003 op het eiland gevestigd. Ook de laatste uitbater van het pand moest, in 2014, de zaak sluiten. Het op een markante locatie gelegen pand is sindsdien niet verhuurd..

IJburg TV meldt dat op Steigereiland-Zuid een actiegroep van bewoners is opgericht om het ‘buurtcafé’ van faillissement te redden. .

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie