Opnieuw conductrice tramlijn 26 in IJburg mishandeld

Tramlijn 26, halte Steigereiland, IJburg

Op zondag 17 september 2017 is  een conductrice van tramlijn 26 door een passagier mishandeld. Het voorval deed zich voor in de avond op halte Steigereiland.  De 32-jarige dader werd bij een woordenwisseling met de conductrice handtastelijk.  Hierbij liep de vrouw onbekend letsel op, waarvoor zij naar het ziekenhuis is vervoerd. In afwachting van de komst van de politie werd de dader in de tram door enkele passagiers vastgehouden, waarna de politie de man kon aanhouden. Hij is naar het politiebureau meegenomen.

Ook werd tijdens het voorval een vrouw die de conductrice hulp bood door een medepassagier van haar tas bestolen.

Het is de tweede keer dat een conductrice van tramlijn 26 tijdens haar werk is mishandeld. De eerdere mishandeling was in 2016 op halte Diemerparklaan. Tijdens een ruzie met twee jongeren liep de conductrice letsel op, waarvoor zij in het ziekenhuis moest worden behandeld. De politie deed indertijd een getuigenoproep. Het is onbekend of de daders zijn aangehouden.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Verkeer. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter