Jongeren mishandelen tramconductrice in IJburg (met getuigenoproep)

Halte DiemerparklaanOp vrijdag 19 februari 2016 hebben twee jongeren een tramconductrice mishandeld in tram 26. Rond 22.45 u. stapten de jongeren in bij halte Diemerparklaan richting het Centraal Station, waarna de jongeren begonnen te eten. Aangezien eten in de tram niet is toegestaan, verzocht de tramconductrice hun hiermee te stoppen. De jongeren aten gewoon verder, waarbij eten op de grond viel. De conductrice vroeg de jongeren vervolgens om bij de volgende halte uit te stappen en daar verder te eten. Hierop begonnen de jongeren de vrouw uit te schelden en een van hen gooide een stuk karton naar haar. Ook werd ze geslagen in haar gezicht, waarbij zij gewond raakte.

Bij halte Steigereiland stapten de jongeren uit en renden richting de huizen van Steigereiland-Zuid. Een getuige ging nog achter hen aan om ze te kunnen aanhouden, maar de jongeren waren verdwenen.

Het gaat om twee jongeren van plusminus 17 jaar met een licht getinte huidskleur. Een van hen heeft een Indisch uiterlijk en een fors postuur. Hij droeg die avond een petje. De andere droeg de haren in een knotje of staartje.

De conductrice is voor het letsel in haar gezicht behandeld in een ziekenhuis.

De politie roept getuigen die meer informatie hebben over de zaak of mensen die weten wie de daders zijn, contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Eerder berichtte AT5 over een mishandeling van een tramconductrice op die dag in tram 26 in verband met een ruzie over kinderwagens.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit. Bookmark de permalink.

Geef een reactie