Politiebureau Amsterdam-IJburg opgeheven

IMG_20160128_141131Politiebureau IJburg is opgeheven. Het is per 1 januari 2016 niet meer open voor publiek. Politiemedewerkers hebben  het pand aan de IJburglaan vorige week ontruimd. De huur is opgezegd per 1 januari 2017. Tot die tijd is het pand nog beperkt in gebruik door de politie.

Politiebureau IJburg, dat in april 2008 werd geopend, had al beperkte openingstijden. Het was tot aan de sluiting dagelijks geopend van 17.00 u. – 19.00 u.

Het bureau is gesloten in het kader van de Nationale Politie, waarbij bezuinigingen dwingen tot een halvering van politiebureaus.

In 2014 waarschuwden criminologen in Het Parool dat de politie het contact met de buurt zal verliezen door de sluiting van bureaus.

Bewoners van het eiland, dat inmiddels 21.000 bewoners telt, kunnen in het vervolg fysieke aangifte doen bij Bureau Balistraat, Indische Buurt.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Politiebureau Amsterdam-IJburg opgeheven

  1. Gerben schreef:

    Goed plan. Leidt zeker tot minder misdaad. Er zullen minder mensen aangifte doen, dus daalt de criminaliteit in de wijk volgens de statistieken.

Laat een reactie achter