Inbraak bij Biolicious, Joris Ivensplein, IJburg

In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 oktober hebben jongeren ingebroken bij de biologische kruidenier Biolicious, Joris Ivensplein, Winkelcentrum IJburg. De daders hebben zich met een zware moker toegang tot de winkel verschaft, waarbij de voordeur ontzet is geraakt. Niet alleen is in de winkel grote schade aangericht, maar ook is de kas met de weekomzet meegenomen. Bij aankomst van de politie waren de daders reeds gevlucht.

Sinds politiebureau IJburg in 2016 werd gesloten, kost het de politie minstens tien minuten om in IJburg te komen, De winkel heeft geen camerabewaking.

De ondernemers van  Winkelcentrum IJburg worden al tijden door inbraken en overvallen geplaagd. Onder meer de Vomar, Bruna, de drogist D.I.O., Blokker, de fietsenwinkel Bikes & Boards, slagerij Bart Verkerk en een kunstgalerij zijn slachtoffer van een inbraak of overval geweest.

Het Joris Ivensplein kampt met een slecht imago, mede als gevolg van een groep Marokkaanse jongeren die er rondhangt.

Er zijn verschillende initiatieven om het imago van het plein te verbeteren. Uitgerekend de ondernemers van Biolicious hebben zich ingezet voor het gesubsidieerde project IJburgse Aanpak #Werkenwerkt van jongerenwerker Safoan Mokhtari, om de hangjongeren van het plein in de winkels van IJburg aan werk te helpen.  De getroffen ondernemer zegt dat ze hoopt dat het niet ‘haar jongeren’ zijn geweest, die de inbraak hebben gepleegd (Bron IJburgTV).

Twee dagen eerder al, in de nacht van dinsdag op woensdag, was Viswinkel IJburg, in het winkelcentrum, aan criminaliteit ten prooi gevallen. Op beelden van de bewakingscamera is te zien dat een jongere een grote steen door de ruit gooit. Van het incident is aangifte gedaan.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid met de tags , , , . Bookmark de permalink.