IJburgers voor openhouden Nuonweg

Bijna 3000 IJburgers hebben een actie van Maxis Muiden voor het openhouden van de Nuonweg ondertekend, zo meldt Het Parool. De Overdiemerweg, in de volksmond de Nuonweg, is eigendom van Nuon en ontsluit IJburg aan de oostzijde richting de A1. Aan het eind ervan ligt winkelcentrum Maxis Muiden, waar veel IJburgers gewend  zijn om de wekelijkse boodschappen te doen. 30 procent van de clientele van Maxis Muiden bestaat inmiddels uit IJburgers.

Zowel de gemeente Muiden als Maxis Muiden willen dat de Nuonweg ook na 2014 open blijft wanneer de Oostelijke Ontsluitingsweg IJburg (OOIJ) in gebruik wordt genomen. Deze vierbaansweg zal IJburg via de Uyllanderbrug definitief naar de A1 en A9 ontsluiten.

De gemeente Amsterdam, bij monde van wethouder Van Poelgeest, en Diemen willen zich echter houden aan een eerdere afspraak om de Nuonweg te sluiten na openstelling van de OOIJ. Ook Projectbureau Oost van de gemeente Amsterdam toont zich onverbiddelijk en refereert aan de hoge kosten van het openhouden van de weg. Een woordvoerder van Maxis Muiden wijst dit argument echter van de hand, aangezien het winkelcentrum al heeft aangeboden deze (gedeeltelijk) te dragen.

Zowel VVD Amsterdam als CDA Amsterdam zijn voor het  openhouden van de Nuonweg.

Een aantal IJburgers overweegt van IJburg te verhuizen mocht de Nuonweg definitief sluiten.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie