Gewapende overval op woonhuis Haveneiland-West, IJburg

Afgelopen maandagmiddag, 9 september, zijn twee mannen met een vuurwapen een eengezinswoning op Haveneiland-West binnengedrongen en hebben er een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De elfjarige dochter des huizes was alleen ziek thuis en dacht toen er werd aangebeld dat ze de glazenwasser herkende, die eerder in het huis de ramen had gereinigd.

Toen het meisje nietsvermoedend opendeed, kwam er een tweede man tevoorschijn, waarna het meisje onder bedreiging van een vuurwapen werd gedwongen om op de eerste verdieping op de grond te gaan liggen. Na doorzoeking van het huis zijn de mannen er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Een medewerker van het desbetreffende glazenwassersbedrijf is inmiddels gehoord maar, voor zover bekend, niet aangehouden.

Update 16-9: Woordvoerder Rob van der Veen van Bureau Communicatie politie Amsterdam bevestigt dat er inderdaad op maandag 9 september een ‘woningoverval’ heeft plaatsgevonden, terwijl een elfjarige alleen thuis was. Hierbij zijn volgens de woordvoerder geen gewonden gevallen. Evenmin zijn er verdachten aangehouden. Het politieonderzoek is ‘in handen van de Districtsrecherche Noord’.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter