Meningspeiling parkeren Sportpark IJburg geringe respons

De meningspeiling over een parkeeroplossing voor Sportpark IJburg, die De Wijde Blik en SD+P Management in opdracht van stadsdeel Oost hebben georganiseerd, heeft een geringe respons opgeleverd. Alle huishoudens van IJburg en die aan de Diemerzeedijk konden aan de peiling deelnemen. Slechts 1198 van alle huishoudens (ongeveer 17 procent) hebben de moeite genomen om een stem op een van de drie opties uit te brengen.

Naast de twee door de stadsdeelraad Oost aangedragen parkeeropties ─ opties A en B, die beide in het sportpark gelegen zijn ─, konden de IJburgers zelf een parkeeroplossing buiten het park aandragen, optie C. Van alle elf inzendingen voldeed de inzending ‘parkeren aan het einde van de Oeverzeggestraat, al dan niet verdiept aangelegd’, het beste aan de criteria.

De vereniging Vrienden van het Diemerpark (Hou Diemerpark Groen) heeft getracht de meningspeiling te beïnvloeden door optie C met flyers en in e-mails aan te prijzen, maar deze actie heeft niet kunnen voorkomen dat de meningspeiling op een echec is uitgelopen.

Volgens de procedure zal De Wijde Blik een adviesrapport verzenden aan de stadsdeelraad Oost, die op 26 november in een vergadering een definitieve keuze uit de verschillende opties zal maken. De vereniging Vrienden van het Diemerpark (Hou Diemerpark Groen) heeft al aangekondigd dat ze het besluit tot aan de hoogste rechter zal aanvechten, mocht de raad voor een parkeeroplossing in Sportpark IJburg kiezen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Groen, Jeugd met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter