Begeleiders vervolgd voor dood 5-jarige Jaïro in IJburg

Het Openbaar Ministerie meldt in een persbericht dat de 44-jarige Jane V. en de 21-jarige Stefano, begeleiders van de in IJburg verdronken 5-jarige Jaïro, alsnog zullen worden vervolgd voor dood door schuld.

Jaïro verdronk in juli 2013 tijdens een zwemuitje naar een surfstrand aan de Bert Haanstrakade. Het uitje was georganiseerd door de buitenschoolse opvang Jungle Jane Kids, waarvan de 44-jarige Jane V. eigenares is. De BSO is gevestigd aan de Diemerparklaan, IJburg.

De eigenares zou ‘nauwe banden’ hebben met Stefano, de 21-jarige neef van de 5-jarige Jaïro. Stefano en Jaïro zouden zich bij het groepje van vijf kinderen van de BSO hebben gevoegd.Tijdens het zwemmen van de kinderen zouden Jane V. en Stefano even zijn ‘afgeleid’, waarna ze merkten dat Jaïro in het water verdwenen was. Nadat de kleuter gevonden was, probeerden hulpdiensten hem te reanimeren. Het kind werd vervolgens naar een ziekenhuis vervoerd, waar het even erna overleed.

Een datum voor de zitting is nog niet bekend.

Nog veel onduidelijk rond tragische verdrinking 5-jarige jongetje

Update 7-5: AT5 meldt dat Jungle Jane Kids inmiddels dicht is. Veel ouders hadden hun kinderen van de BSO afgehaald nadat in april bekend werd dat het Openbaar Ministerie de 44-jarige eigenares van JJK zal vervolgen voor dood door schuld.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Misdaad, Veiligheid met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie