Burgemeester sluit drugspand IJburg

Aan de IJburglaan is vandaag op last van burgemeester Van der Laan een drugspand gesloten, zo meldt Het Parool. In een van de drijvende villa’s achter het Kadegebouw werden bij een politie-inval in maart van dit jaar al een ‘handelshoeveelheid’ harddrugs en materiaal om deze mee te versnijden, aangetroffen. Op basis hiervan heeft de politie een rapportage opgesteld. Drugspanden vormen veelal onderdeel van een crimineel circuit en hebben een aanzuigende werking. Om deze ontwikkeling tegen te gaan, heeft de burgemeester besloten het pand, naar aanleiding van de politierapportage, te sluiten. Het betreft een zogenaamde openbareordesluiting op grond van de Opiumwet, die geldt voor drie maanden. Aan de IJburglaan werd eerder dit jaar bij het winkelcentrum een wietplantage ontmanteld.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Burgemeester sluit drugspand IJburg

  1. Pingback: Opnieuw schietpartij bij Kadegebouw IJburgwww.hetreilenenzeilenopijburg.nl

  2. PopcornTime schreef:

    Het heeft er de schijn van dat het betreffende pand opgeruimd en gesloten is, in plaats van het opwachten, arresteren en verhoren van de criminelen die immers nooit een handelsvoorraad harddrugs zullen achterlaten. Gemiste kans, volledig nalatige, incompetente en laffe aanpak.

    Ik acht onze belangenverkwanselaars er zelfs toe in staat om gewacht te hebben tot het pand verlaten was alvorens tot actie over te gaan. Dit om harde confrontaties te ontlopen en eveneens de zo bekende ‘cultuurverrijkers’ niet teveel in een slecht daglicht te stellen. Het draagvlak onder de multiculturele samenleving mocht eens (nog meer) schade oplopen…

Laat een reactie achter