Parkeerruzie bij Moskee IJburg ontaardt in geweld (met update)

naamloosEen parkeerruzie is op vrijdag 25 september 2015, rond 14.00 uur, ontaard in gebruik van geweld. Een 45-jarige man wilde zijn auto parkeren aan de Erich Salomonstraat bij Moskee IJburg. Rond deze locatie is het op de vrijdag zeer druk door moskeebezoek. Hierop ontstond ruzie tussen de twee automobilisten, waarbij de ene man de andere heeft mishandeld.

De verdachte van mishandeling heeft zich inmiddels bij de politie gemeld, De politie heeft verschillende getuigen gehoord en de zaak in onderzoek.

Update 28-10-’16: Inmiddels heeft een van de automobilisten, een islamitische bezoeker van Moskee IJburg, een rechtszaak aangespannen tegen een bewoner van Blok 13B, het gemengde woonblok waar de moskee een tijdelijke ruimte heeft. De bewoner, een van de partijen bij de parkeerruzie, zou de moskeebezoeker hebben bedreigd en mishandeld. De Marokkaanse moskeebezoeker eist een schadevergoeding van minimaal 2000 euro voor bedreiging en openlijke geweldpleging.

Een bewoner van Blok 13B die van de parkeerruzie getuige was, beweert echter dat tijdens de bewuste parkeerruzie met name de islamitische moskeebezoeker zich agressief gedroeg jegens de ‘hardwerkende Nederlander’

Het is nog onbekend wanneer de rechtszaak zal voorkomen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Verkeer, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter