Nieuwe jongerenvoorziening IJburg opent de deuren

De nieuwe voorziening voor IJburgse jongeren van 14 tot 23 gaat op 13 maart van start met ‘muziek, dialoog, filmpjes, ontmoeting en prijsvraag’. De voorziening bestaat uit een drietal portocabins op een lege kavel aan de Bert Haanstrakade, Haveneiland-West.

De eerdere jongerenvoorziening, Youthside, was gevestigd aan de Diemerparklaan, Haveneiland-West. Deze werd in 2009 door toenmalig stadsdeelvoorzitter Zeeburg, Fatima Elatik (PvdA), feestelijk geopend en in 2012 weer gesloten nadat de gebruikers ervan de apparatuur tot twee keer toe hadden gestolen. Hierbij werd onder meer de vernield. De schade was 3000 euro.

Belangstellenden zijn vanaf 16.00 uur welkom aan Bert Haanstrakade 2010. Stadsdeelwethouder Lieke Thesingh (GroenLinks) zal de voorziening om 16.30 uur officieel openen. De jongerenvoorziening is een initiatief van 4 Kamal, stadsdeel Oost, Streetcornerwork en Dynamo.

Zie ook: Whatsupijburg

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Veiligheid met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Nieuwe jongerenvoorziening IJburg opent de deuren

 1. Graciano Loswijk schreef:

  Dit gedeelte: 2012 weer gesloten nadat de gebruikers ervan de apparatuur tot twee keer toe hadden gestolen…. klopt niet.
  1e instantie is Youthside nooit gesloten geweest, iedergeval niet officieel. 1 maand maar vanwege het feit dat de enige persoon die daar werkte een langere periode ziek was… en dat was ik, en dat was in 2011. Daarnaast is er 1 keer in de nacht een dj set gestolen, ik weet dat want ik ben toen in de nacht gebeld. Nadat, dat was gebeurd is Youthside gewoon weer open gegaan. De dader is nooit gepakt dus weten niet als het 1 van de bezoekers was. En….. Youthside is nu (sinds toen) gewoon dagelijks open voor tieners t/m 14 jaar.

  Please get your fact right!

  Groet,

  Graciano Loswijk

Laat een reactie achter