Drie verdachten straattereur aangehouden in IJburg

Op maandag 13 april 2015 heeft de politie drie verdachten, van 15 tot 17 jaar, in IJburg aangehouden op verdenking van mishandeling en beroving. Op 3 februari 2015 werd een 17-jarige scholier van het IJburg College in de middag in het gebied rond de haven slachtoffer van straatterreur door een viertal jongeren.

De jongeren, van wie drie van Marokkaanse en een van Turkse afkomst, kwamen vanuit de Pieter Oosterhuisstraat en de Trijn Taconiskade aangelopen en op een scooter aangereden. De scholier werd vervolgens door de jongeren ernstig mishandeld en met de dood bedreigd. Op een gegeven moment is een van hen er met de scooter van het slachtoffer vandoor gegaan. Dit lukte echter niet, omdat het glad was en de jongen viel. Hierna zijn de vier jongeren ervandoor gegaan.

Eerder had de politie aandacht aan de zaak besteed in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5. Naar aanleiding hiervan zijn verschillende tips binnengekomen bij de politie en heeft zij tot aanhouding van de drie jongeren kunnen overgaan.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Onderwijs, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie