Derde straatroof in IJburg in een week

Vanavond, 2 oktober, even voor 21.00 uur is er een straatroof geweest aan de IJburglaan ter hoogte van de Kiekstraat, Haveneiland-West.

Het is de tweede straatroof deze week op IJburg. Afgelopen zondag werd een 20-jarige man van zijn tas beroofd door twee jongens van 16 en 18 op het Grote Rieteiland vlakbij wijkbureau IJburg. De twee verdachten konden later worden aangehouden in een pand boven dit wijkbureau, dat op de nominatie staat om in 2014 op te gaan in Bureau Balistraat in het kader van de nieuwe Politiewet.

Het is de tiende straatroof in IJburg dit jaar.

Update 3-10: Bij het afsluiten van zijn winkel aan de IJburglaan, Haveneiland-West, is de eigenaar van kapsalon Marco’s Hair van zijn tas beroofd met daarin zijn bezittingen. De jeugdige dader is via de Kiekstraat richting de Maria Austriastraat gevlucht, waar een handlanger klaarstond met een scooter. De twee verdachten zijn hierna vol gas richting de Erich Salomonstraat gereden.

Hoewel het slachtoffer direct na de straatroof de achtervolging heeft ingezet, wisten de verdachten te ontkomen. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Sinds de nieuwe scooterwinkel en Pizzeria IJburg naast de kapperszaak gevestigd zijn, hangen er op dat deel van de IJburglaan geregeld groepen jongeren rond, zo vertelt een medewerker van Marco’s Hair. Ook de dagen voor de beroving viel het de medewerkers op dat er jeugd rondhing op de plek waar de beroving plaatsvond, hoek IJburglaan, Kiekstraat.

De eigenaar heeft al eerder een gewapende overval gehad in zijn toenmalige zaak in Amsterdam-Noord.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Misdaad met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter