Deelraad Oost besluit voor parkeren in Sportpark IJburg

Een meerderheid van de deelraad Oost heeft gisteren een amendement aangenomen van PvdA, D66 en VVD voor een (tijdelijke) parkeeroplossing in Sportpark IJburg. Hiermee komt er een einde aan een zich voortslepende discussie over een parkeeroplossing voor Sportpark IJburg. De ontsluiting naar het sportpark via de Oeverzeggestraat wordt volgens het amendement in de vorm van eenrichtingsverkeer geregeld. Het verkeer het sportpark uit zal via de Diemerzeedijk worden geleid.

Wel zal aanvullend onderzoek worden verricht naar een eventuele parkeeroplossing aan de kop van de Overzeggestraat, waarbij aan de voorwaarde moet worden voldaan dat deze oplossing ‘haalbaar’ en ‘betaalbaar’ is. Ook moeten de 42 plekken kunnen worden uitgebreid bij een eventuele toename van bezoekersverkeer.

Naar verwachting zal de vereniging Hou Diemerpark Groen (HDG), die zich steeds tegen parkeren in Sportpark IJburg heeft verzet, geen juridische stappen nemen. Mocht er alsnog besloten worden voor een parkeeroplossing aan de kop van de Oeverzeggestraat, dan zal hiervoor het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd. De bewoners van de Oeverzeggestraat hebben al laten weten hiertegen een rechtszaak te beginnen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Groen, Jeugd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter