Vuurwerkbom in wooncomplex Haveneiland-West, IJburg

Wooncomplex Jean Desmetstraat naast tijdelijke huisvesting statushouders, Daguerrestraat

Op donderdagavond 16 juni 2022 is rond 21.30u. een vuurwerkbom afgegaan in het portiek van een wooncomplex op Haveneiland-West. Het bewuste appartementengebouw is gelegen naast de tijdelijke woonvoorziening voor statushouders aan de Daguerrestraat. Eerder die avond was er een burgernetactie gestart voor een verdachte situatie aan de Jean Desmetstraat, waarbij een signalement van een verdachte is gedeeld:

Verdachte situatie Jean Desmetstraat: politie zoekt: man, licht getint, 20 jr, mager postuur, donker blauw trainingspak, 1.70m, AH tas. Niet zelf benaderen. 

De vuurwerkbom is binnen in het desbetreffende complex ontploft. De lift is als gevolg ervan ontzet en de muren vertonen scheuren, ramen zijn gesneuveld. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer en gealarmeerde politie Amsterdam waren snel ter plekke. De omgeving is afgezet voor onderzoek,  Politie Amsterdam doet een oproep voor eventuele getuigen zich te melden.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord