VVD Amsterdam komt met initiatiefvoorstel ‘Nuonweg’

VVD Amsterdam komt bij monde van Daniel van der Ree met een initiatiefvoorstel voor het openhouden van de ‘Nuonweg’ (de weg van IJburg naar Maxis Muiden), zo meldt Het Parool.

Volgens een afspraak uit 2010 van Diemen, Amsterdam en Nuon zal deze weg openblijven tot 2014, wanneer de Uyllanderbrug wordt opengesteld, die IJburg ten oosten naar de A1 en A9 zal ontsluiten. Maxis Muiden heeft al aangeboden de kosten van de weg na die datum (gedeeltelijk) te dragen. Bijna 3000 IJburgers hebben inmiddels een actie van Nuon voor openhouden van de weg ondertekend. 30 procent van de omzet van Maxis komt van IJburg-klanten.

Volgens de VVD is er door het uitblijven van IJburg fase 2, waar een groot, tweede, winkelcentrum was gepland, een nieuwe situatie ontstaan. Doot het niet doorgaan van IJburg fase 2 zijn de IJburgers aangewezen op Maxis Muiden.

De partij denkt niet dat Maxis Muiden concurrentie vormt voor Winkelcentrum IJburg, omdat de Maxis geen speciaalzaken kent, zodat de IJburgers hiervoor op het winkelcentrum blijven aangewezen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op VVD Amsterdam komt met initiatiefvoorstel ‘Nuonweg’

  1. h.vieleers schreef:

    doe mijn boodschappen in de stad,net zolang tot de MARKT terug is!!!!!!!!!!!!!!!!!en zeker niet naar die AH winkel!

Laat een reactie achter