Tweede geweldsincident dit jaar in daklozenopvang IJburg

Martien Schaaperhuis, Steigereiland-Zuid

Voor de tweede keer in 2019 is er een geweldsincident geweest in de dak- en thuislozenopvang het Martien Schaaperhuis op Steigereiland-Zuid, IJburg. Het incident deed zich op 8 december tijdens een ruzie voor. Bij de steekpartij is een gewonde gevallen. Het slachtoffer was aanspreekbaar. De dader is voortvluchtig. De politie heeft de zaak in onderzoek.

In april van dit jaar was er in dezelfde opvang al een vermoedelijke schietpartij.

Het Martien Schaaperhuis is gelegen op Steigereiland-Zuid. Bij de start, in 2007, was de daklozenopvang omstreden. Omwonenden waren hierover van tevoren niet geinformeerd. Nadat de gemeente Amsterdam had aangegeven dat de opvang bedoeld was voor het ‘hogere segment’ van de dak- en thuislozen, verstomde het verzet. Bewoners van de opvang geven aan dat dit beleid inmiddels is losgelaten en dat er steeds vaker geweldsincidenten plaatsvinden.

Op Steigereiland-Noord is eveneens een dak- en thuislozenopvang gepland. Ook bij deze opvang is er verzet van omwonenden. In dit geval zou het volgens het bestuur gaan om een ‘passantenpension’. Het zou verder niet om gewone,┬á maar om ‘zelfredzame’ daklozen gaan.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter