‘Toekomst van IJburg’ leeft niet in centrale stad

Vandaag werd de Toekomst van IJburg, een discussiestuk van VVD-er Bas van ’t Wout, eerder raadslid Amsterdam, nu parlementariër, behandeld in de commissie Bouwen, Wonen en Klimaat Amsterdam. Eens te meer werd duidelijk dat IJburg niet leeft in de centrale stad. Waar het ene raadslid, Remine Albers (SP), dacht dat een markt IJburg misschien wel uit het slop zou halen, positioneerde een ander, Daniel van der Ree (VVD), het voormalige Cruyff Court op het Steigereiland, terwijl de markt in IJburg onlangs is gestopt en Fatima Elatik, destijds stadsdeelvoorzitter Zeeburg (PvdA), het voormalige JCC in het Ed Pelsterpark op Haveneiland-West had geplaatst.

Raadsleden bereiden zich niet alleen slecht voor, maar ook lezen ze geen kranten, want beide onderwerpen zijn indertijd breed uitgemeten in Het Parool. Laat staan dat de raadsleden bekend zijn met vele zaken die werkelijk van belang zijn voor de toekomst van IJburg, zoals een volwaardig bemenste politiepost IJburg, die op het punt staat te verdwijnen, en het openhouden van de Nuon-weg naar Maxis Muiden, die, als het aan Amsterdam en Diemen ligt, zal worden gesloten. Een onaantrekkelijk woongetto ligt in het verschiet.

Wethouder Van Poelgeest (GroenLinks) gaf terloops aan dat de IJburgers puur voor hun lol boodschappen doen bij Maxis Muiden in plaats van Winkelcentrum IJburg. Alleen iemand die nog nooit een voet heeft gezet in windgat Winkelcentrum IJburg, waarvan de AH voor het gemiddelde gezin ver onder de maat is, kan zo denken. Dit is een wethouder onwaardig.

De moed zinkt je dan in de schoenen, want als IJburg niet op het netvlies van het Amsterdamse bestuur staat, op wiens netvlies dan wel …

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Opinie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie