Tijdelijke container voor jeugd IJburg op kavel 49B

Op kavel 49B, aan het einde van de Bert Haanstrakade, bij het surfstrandje, komt een tijdelijke voorziening van enkele containers voor IJburgse jeugd vanaf 15 jaar.

Hiervoor is door de IJburgse jeugd via de Coalitie IJburg Wijk zonder Scheidslijnen, bestaande uit ontwikkelaars, corporaties en de stadsdeelvoorzitter Oost, een aanvraag ingediend, die door stadsdeel Oost is gehonoreerd. De jeugd zal hier vanaf begin 2014 onder begeleiding ‘zelf activiteiten ontplooien’.

Eerder hadden deze jongeren een stek in productiehuis Youthside aan de Erich Salomonstraat, Haveneiland-West. Nadat hier twee keer alle apparatuur door de gebruikers is geroofd, bezint de verhuurder, De Alliantie, zich op de toekomst van het pand. Er is sprake van een eventuele verlenging van de huur met vijf jaar, waarbij het pand met name door ‘meiden’  tot 16 jaar zal worden gebruikt.

In september volgt een informatiebijeenkomst voor de buurt over de tijdelijke containers.

Update 20-11: Er kan op de tijdelijke jongerenvoorziening een zienswijze worden ingediend van 31 oktober tot en met 11 december 2013. Zie voor info de bekendmakingenpagina van stadsdeel Oost.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Veiligheid met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter