Strafrechtelijk onderzoek naar verdrinking jongetje van vijf, IJburg

Het Parool meldt dat inmiddels een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar de omstandigheden rond de verdrinking van het vijf-jarige jongetje gisteren bij het surfstrandje op het Haveneiland, IJburg. Met name de rol van buitenschoolse opvang (BSO) Jungle Jane Kids aan de Diemerparklaan, Haveneiland-West, wordt onderzocht. De eigenares, die zichzelf zowel Jane als Angerica Vaudelle noemt, was vandaag niet bereikbaar voor commentaar, meldt Het Parool. Stadsdeel Oost wacht het politieonderzoek af.

Het strandje wordt tevens gebruikt voor kitesurven. De niet-erkende kitespot staat bij kitesurfers bekend als ‘gevaarlijk’.

Update: AT5 meldt dat eerder vandaag een 42-jarige vrouw en een 21-jarige man zijn aangehouden in verband met de verdrinking van het vijf-jarige jongetje bij het surfstrandje in IJburg. De man en de vrouw worden verdacht van dood door schuld. Vandaag was BSO Jungle Jane Kids gesloten. De auto van de eigenares stond er wel.

Update: De Telegraaf meldt dat de aangehouden vrouw inderdaad de eigenares is van de BSO Jungle Jane Kids aan de Diemerparklaan, IJburg. Naar inmiddels is gebleken, is de informatie van stadsdeel Oost dat het 9-jarige broertje de hulpdiensten zou hebben gebeld onjuist.

Twintig kinderen zien drama met 5-jarige gebeuren

Jungle Jane Kids

Man en vrouw aangehouden na verdrinking jongetje (5) 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Misdaad, Veiligheid met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Strafrechtelijk onderzoek naar verdrinking jongetje van vijf, IJburg

  1. Pingback: http://www.hetreilenenzeilenopijburg.nl/rechtbank-gela…oek-dood-jairo/ ‎www.hetreilenenzeilenopijburg.nl

  2. Natalie schreef:

    De onduidelijkheid is ontstaan om dat beide volwassenen die zich als verantwoordelijke personen die de veiligheid van de kinderen en de verdronken Jairo niet zo nauw namen. En wordt niet niet eerlijk door Jane en Stefano niet de werkelijke toedracht van dit alles verteld. Maar al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaal zich wel. Ik wens de familieleden van de lieve Jairo echt heel heel veel sterkte toe.

Laat een reactie achter