Strafrechtelijk onderzoek naar verdrinking jongetje van 5, IJburg

Het Parool meldt dat inmiddels een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar de omstandigheden rond de verdrinking van het 5-jarige jongetje gisteren bij het surfstrandje op het Haveneiland, IJburg. Met name de rol van buitenschoolse opvang (BSO) Jungle Jane Kids aan de Diemerparklaan, Haveneiland-West, wordt onderzocht. De eigenares, die zichzelf zowel Jane als Angerica Vaudelle noemt, was vandaag niet bereikbaar voor commentaar, meldt Het Parool. Stadsdeel Oost wacht het politieonderzoek af.

Het strandje wordt tevens gebruikt voor kitesurven. De niet-erkende kitespot staat bij kitesurfers bekend als ‘gevaarlijk’.

Update: AT5 meldt dat eerder vandaag een 42-jarige vrouw en een 21-jarige man zijn aangehouden in verband met de verdrinking van het 5-jarige jongetje bij het surfstrandje in IJburg. De man en de vrouw worden verdacht van dood door schuld. Vandaag was BSO Jungle Jane Kids gesloten. De auto van de eigenares stond er wel.

Update: De Telegraaf meldt dat de aangehouden vrouw inderdaad de eigenares is van de BSO Jungle Jane Kids aan de Diemerparklaan, IJburg. Naar inmiddels is gebleken, is de informatie van stadsdeel Oost dat het 9-jarige broertje de hulpdiensten zou hebben gebeld onjuist.

Twintig kinderen zien drama met 5-jarige gebeuren

Jungle Jane Kids

Man en vrouw aangehouden na verdrinking jongetje (5) 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Misdaad, Veiligheid met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Strafrechtelijk onderzoek naar verdrinking jongetje van 5, IJburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.